Det er veldig godt å få jobbe utendørs så mye av tiden. Vi drar til veldig fine plasser rundt om på Nordmøre.
Lars Erik Gundersen, lærling Energimontør

Lars Erik sørger for at strømmen når stikkontakten din

Freigutten Lars Erik Gundersen hadde sett folk fra NEAS klatre i master rundt omkring i nabolaget, og syntes det virket spennende. I arbeidsuka på VGS ble han utplassert hos NEAS — noe som viste seg å bli inngangen til en lærlingplass.

I dag består en typisk arbeidshverdag for Lars Erik av å montere- og prøve ut elektrisk utstyr i kraftstasjoner, og å bygge, vedlikeholde og fornye anlegg som skal gi elektrisk energi til nabolagene på Nordmøre. Han jobber både i høyden og på bakken.

Godt arbeidsmiljø

Lars Erik trives godt med arbeidsmiljøet i NEAS. De prater og ler i bilen på vei til oppdrag, og det er alltid mye humor på jobb. Når jobben skal gjøres får han god hjelp fra montøren han jobber sammen med.

«Montørene slipper oss til etter hvert som de ser at vi begynner å lære. Vi får mer og mer ansvar, og får prøve mye selv.»

Nå håper han å få jobb i NEAS etter læretiden. Han ser stor verdi i å få litt arbeidserfaring før han eventuelt velger å ta videre utdanning.

Lærling Energimontør
Vil du ha en spennende og variert arbeidshverdag hvor du bidrar til å levere samfunnskritisk energi til nabolaget vårt? Da bør du bli energimontørlærling hos oss!
Les mer