Hjemmelading

Et godt samarbeid for sikrere nabolag

Feil lading av elbil og ladbar hybridbil kan i verste fall ende med brann. For å sikre hjemmet, og nabolaget ville vi hjelpe folk å gjøre det riktig og ikke minst trygt. Et godt samarbeid med den lokale bilbransjen og EL-tilsynet gjorde dette mulig.

Det blir stadig flere elektriske kjøretøy, og direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) har klare føringer for hva som kreves ved hjemmelading. Problemet er at mange ikke er klar over regelverket fra DSB, og at man ved feil lading utsetter seg selv og familien for strømgang og brannfare.

Behov for kunnskap

Vi samarbeider tett med den lokale bilbransjen og det lokale EL-tilsynet i NEAS. Alle de lokale bilforhandlerne ble invitert på hjemmelader-kurs i regi av NEAS, og vi utarbeidet informasjonsmateriell og webside som bilselgerne kan henvise til for de som kjøper ladbare biler.

Det er et stort behov for kunnskap rundt hjemmelading blant bilselgere og mekanikere, og det er ikke alltid like lett å gi kundene tilstrekkelig og riktig informasjon rundt dette. I tillegg synes mange bilkjøpere at det er dyrt å installere hjemmelader, og mange velger heller å lade bilen ved hjelp av vanlig stikkontakt og skjøteledninger. I verste fall kan det medføre overbelastning, strømgang og brannfare.

intro-tekst

Mye enklere å skaffe seg hjemmelader

Når kundene våre kjøper ladepakke fra oss får de nå flere fordeler; delbetaling gjennom strømregningen, ulike ladepakker og installasjonen utføres av sertifiserte installatører i vårt datterselskap West Elektro. Installatørene har svært god kompetanse og erfaring knyttet til hjemmeladere, og utstyret som leveres er av topp kvalitet. Med hjemmelader fra oss er kundene våre sikret at alt arbeid utføres kvalitetsmessig og i henhold til forskrifter. Det kaller vi et sikkert samarbeid.